GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye ilçesinde yapımı tamamlanan Yedi Değirmenler Tabiat Parkının yöre turizmine önemli katkıda bulunacağını söyledi.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da yeni turizm alanları oluşturulması çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Doğa turizmine yönelik çalışmalardan birinin de Espiye Yedi Değirmenler Tabiat Parkı olduğunu vurgulayan Karahan, "Doğa turizmiyle ilgili tüm güzellikleri bünyesinde barındıran Giresun, tatil keyfini temiz hava, güneş ve doğa ile yaşamaya elverişli bölgelerin başında geliyor. Yağmuruyla güneşiyle sisiyle rüzgarıyla iç içe, dört mevsimi bir anda yaşatan Giresun’da bu güzellikleri farklı destinasyonlar oluşturarak ziyaretçilerimize açıyoruz" dedi.

"Espiye ilçesinde bulunan Yedi Değirmenler Tabiat Parkı Allah'ın bir mucizesi" diyen Karahan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir dağ düşünün her yerinden su fışkırıyor, her yerinden şelaleler akıyor. Yöre halkımız 400 yıl önce bu şelaleleri değirmenlerin çarklarının dönmesi için kullanmışlar. 400 yıldır dönen değirmen taşları, sarkıt dikitlerle görsel güzellikte mağarası 12 şelalesi ile mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon. Turizm için önemli destinasyon oluşturmaya devam edeceğiz. Bu değirmenlerin bulunduğu bölgenin tüm güzelliklerini gözler önüne serecek. Bölge turizm ile taçlanacak."