GİRESUN (AA) - Giresun Valiliği, "nitelikli cinsel saldırı" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" iddiasıyla yargılanan 2 sanık hakkında verilen beraat kararı için kurum avukatı tarafından 17 Nisan'da istinaf başvurusu yapıldığı, yargı sürecinin yakından takip edildiği ve aileye psiko-sosyal destek hizmeti verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde süren "nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" davasında, sanıklara beraat kararı verilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Engelli H.K'nin 2016 yılında yaşamış olduğu sağlık sorunları nedeniyle ailesi tarafından doktor kontrolüne götürüldüğü ve 5,5 aylık hamile olduğunun öğrenildiği kaydedilen açıklamada, "Bunun üzerine ailesi kızlarının cinsel istismara uğradığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuş ve H.K'den alınan ifadede M.Ç. ve O.Y'nin istismarına uğradığı belirtilmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan cinsel istismar davasına Giresun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün müdahil olduğu ve süreci başından bu yana takip edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Duruşmaya Giresun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden avukat Fatma Şişman müdahil olarak, sosyal çalışmacı İlkay Çoban Ağar da davayı takip amaçlı katılmıştır. Beraat kararı için kurumumuz avukatı tarafından 17 Nisan tarihinde istinaf başvurusu yapılmış, yargı süreci yakından takip edilmekte olup ailemize psiko-sosyal destek hizmeti verilmektedir."