ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye'de kargaşa ve kaos ortamı yaratılmak istendiğini belirterek "Devletimiz ve milletimiz, bu oyunları boşa çıkartacak bilince ve tecrübeye sahiptir" dedi.

Demirci, sendikada düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içeride ve dışarıda ciddi sorunlarla boğuştuğu bir dönem yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin bugün ciddi anlamda bir göç sorunu yaşadığına ve daha büyük tehlikelere karşı önlem almaya çalıştığına dikkati çeken Demirci, "Ülke içindeki terörü tırmandırmak isteyenler var. Türkiye'de kargaşa ve kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Devletimiz ve milletimiz, bu oyunları boşa çıkartacak bilince ve tecrübeye sahiptir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Sendika olarak örgütlü oldukları iş yerlerindeki sorunları çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini, bunun yanında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Demirci, çalışma hayatındaki genel sorunlara karşı Türk-İş başta olmak üzere diğer emek örgütleri ve üyesi oldukları uluslararası örgütlerle mücadele verdiklerini dile getirdi.

Demirci, toplantıda Türkiye Taşkömürü Kurumu, Maden Tetkik ve Arama ile özel sektör iş yerlerindeki toplu iş sözleşmeleri uygulamalarından kaynaklanan sorunları konuşacaklarını kaydetti.