SAMSUN (AA) - Terme ilçesi sınırlarında bulunan Gölyazı-Akgöl bölgesinde Terme Belediyesi tarafından kuş gözlemevi yapılması için çalışma başlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü İlyas Koç ve Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Muzaffer Çelik ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret etti.

Ziyaretin ardından kuş gözlemevi yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulunuldu.

Kul, yaptığı açıklamada, kuş gözlemevinin Terme ilçesinin ekonomi ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğunu söyledi.

Kul, "Bu güzelliklerin insan eliyle yapılması mümkün değil. Allah'ın Terme'ye bir hediyesi. 9 kanal, 2 göl ve el değmemiş subasar ormanları, 40 kilometreyi bulan Karadeniz'in en uzun kumsalıyla bu bölgeyi her alanda dünyaya tanıtarak turizmin parlayan bir yıldızı haline getireceğiz. Bu amaçla kuş gözlemevi yapılarak Orman ve Su işleri Bakanlığına tahsis edilmek üzere Gölyazı-Akgöl kenarında 3 bin 500 metrekare araziyi satın aldık." dedi.

Kuş gözlemevi sayesinde bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini dile getiren Kul, projenin kısa zamanda sonuçlanacağını ümit ettiğini belirtti.

Kul, şöyle konuştu:

"Girişimlerimiz ile ilçenin Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi. Terme'nin Amazon geçmişi, 243 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, subasar ormanları ve eşsiz bir güzellikte kumsalları ile dünya markası olacağız. Burayı mutlaka turizme kazandıracağız. Bunun için tabiat parkından sonra kuş gözlemevlerini hayata geçireceğiz. Terme’nin dünyanın en zengin turizm destinasyonuna sahip olduğunu altını çizerek söylüyorum."

Terzioğlu da Terme Belediyesi tarafından satın alınarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredilecek arazinin uygun şartları taşıdığını, yerin tahsis durumuna göre proje çalışmaları yürüteceklerini kaydetti.