Dijital pazarlama alanında kendine yer edinmek isteyenlerin, işini dijital ortama taşımaya çalışanların ve kariyerini bu alanda planlayanların alması gereken başlıca eğitimler google eğitimleridir. Google eğitimlerine; işletmelerin pazarlama ve marka yöneticileri, kendi işini kurmak isteyenler, kendi işinde reklam alanını yönetmek isteyenler, dijital ajanslarda çalışmak isteyenler, SEM yöneticileri, kısacası bu alana ilgi duyan herkes katılabilir. Bu eğitimler size; google reklamcılığını geniş bir pencereden anlamanızı, google aramalarının ince detaylarını kavramanızı, bir AdWords kampanyasının nasıl oluşturup yönetileceğini öğretir.

Eğer şirketinizin satışlarını arttırmak, dijital pazarlamada bir adım önde olmak için Google eğitimlere katıldıysanız eğitimlerin sonucunda Google AdWords konusunda bilgi sahibi olarak kendi reklamlarınızı yönetebilir ya da ajansınızı kontrol edebilecek seviyeye gelebilirsiniz. Google Analytics eğitimi ile reklamlarınızın geri dönüşümlerini analiz edebilir, ziyaretçilerinizin siteniz üzerinde ki davranışlarını doğru yorumlayarak eksiklerinizi düzeltebilir, satışlarınızı artırmaya yönelik aksiyonlar alabilirsiniz. İstatistikleri doğru okuyarak hedef kitlenizi stratejiniz doğrultusunda yönlendirecek adımlar atabilirsiniz.

Google AdWord sertifikaları içinde yer alan sertifikaları kısaca incelemek gerekirse;

    - AdWords Temel Düzey sertifikasına sahip olduğunuzda AdWords kampanyalarını yönetebilecek temel düzeyde reklam bilgisine sahip olursunuz.

    - Mobil Reklamcılık sertifikasını aldığınız zaman kazanacağınız bilgiler ise mobil reklamcılıkta teklif verme, değerlendirme, hedefleme, kampanya ölçümleri şeklindedir.

   - Görüntülü Reklamcılık sertifikası size görüntülü reklamcılık ağı kampanyaları oluşturmaya ve ölçmeye yönelik en iyi uygulamaları, bu alandaki kavramları öğretir.

   - Arama Ağı Reklamcılığı sertifikasını aldığınızda arama ağı reklam kampanyalarını oluşturmayı, yönetmeyi ve değerlendirmeyi öğrenirsiniz. Bu alandaki kavramlarda ilerlemiş olursunuz.

   - Video Reklamcılık sertifikası ile web de ve Youtube da reklam kampanyaları oluşturmayı, değerlendirmeyi ve ölçmeyi öğrenirsiniz.

   -Alışveriş Reklamcılığı sertifikası ile de alışveriş kampanyalarını oluşturmak için temel ve ileri düzey kavramlara ulaşırsınız.

Bu Google eğitimlerini başarı ile tamamlamak için uzman eğitmenlerle çalışmak, düzenli pratik yaparak bilgileri pekiştirmek, sadece ezberde değil uygulamalı olarak da bilgileri edinmek büyük önem taşır. Sektörün içinden tecrübeli kişilerin aktaracağı faydalı bilgiler ile Google eğitimlerinin sertifikalarına ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Kariyerinizi ileriye götürmek için işinde uzmanlaşmış, büyük firmalarda dijital pazarlama uzmanlığı yapmış kişilerin liderliğine ihtiyacınız olabilir.

Eğitim içeriği ve daha kapsamlı bilgi almak için web sayfasını ziyaret ediniz.

https://www.analyticsakademi.com/analytics-egitimleri/google-adwords-egitimi-kursu/