GİRESUN (AA) - Görele Belediyesi veteriner ve zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık pazarında denetimler gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Tolga Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin pazara getirilen hayvanların pasaport, nakil belgesi, sağlık raporları kontrollerinde bulunduğunu söyledi.

Bayramla ilgili gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Erener, "Veteriner ve zabıtadan oluşan kurban denetim ekibi oluşturduk. Kurbanlık hayvanlar ekiplerimiz tarafından teker teker kontrol edilerek kurbanlık olamayacak, yaşı küçük olan ya da hasta olan hayvanların kontrolleri yapılmıştır. Hayvanların sağlığı ve tüm belgeleri kontrol edilerek halkımızın gönül rahatlığı içerisinde alışverişlerini yapabilecekleri ortam sağlanmıştır." dedi.

Görele Belediyesinde görevli veteriner hekim Ali Yaşar Meriç ise vatandaşlara kurbanlıklarla ilgili bilgiler vererek, şöyle konuştu:

"Kurban alırken dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili olması, gebe olmaması, veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı olması, kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi, sığırların iki yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kurban kesildikten sonra kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek, derin çukurlara gömülerek imha edilecektir."