GİRESUN (AA) - Görele Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 32 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye toplantı salonunda yapılan imza törenine Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert ve işçiler katıldı.

Erener, yeni iş sözleşmesinin işçilere hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Geçen 8 aylık periyotta memur, işçiler ve kadrolarla güzel işler yaptıklarını belirten Erener, "Geçen 8 aylık periyotta memurumuzla, işçilerimizle, kadrolarımızla birlikte güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Benim için maddiyat ikinci planda gelen şeylerdir. Ben işçimin alın teri soğumadan hakkının verilmesine inananlardanım. Memurumuza da cömert davrandık. Yeter ki iş görelim, bize inananlara hizmet yapalım. Benim sizden tek isteğim alınan ücreti hak edebilmenizdir. İlçemize iyi hizmetler yapabilmektir. Biz burada bir aile olduğumuzu her zaman kabul etmek zorundayız. Hiç unutulmamalıdır ki buranın gerçek sahibi işçisi, memuru ve emanetçi olan belediye başkanıdır" dedi.

Bugüne kadar hiçbir personele siyasi gözle bakmadığını ve personeller arasında hiçbir ayrım yapmadığını ifade eden Erener, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere belediyeyi 34 trilyonluk bir borçla devraldık. 'Bu borçla ne yapılabilir' düşüncesinde bir belediye vardı. Ant olsun iyi bir mali yönetimle beraber bırakın işçimizin, memurumuzun maaşını ödemeyi, kendi kendimize bazı yatırımlar yapmaya başladık. Bırakın Bölge Trafik İstasyonunu kendi gücümüzle yaptırmayı, itfaiye eksiğimiz vardı onu kendi paramızla aldık. Altyapıyı yaptık, şimdi üst yapıya başlıyoruz. Bunlar gibi bir çok yatırımları ilçemize kazandırdık. Demek ki Görele Belediyesi mali acıdan doğru yönetilebiliyorsa, bu maddi anlamda da güçlü bir belediye olduk anlamına gelir. Burada belediye başkanı olarak kaldığımız süre zarfında da hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Birilerinin arkamızdan ‘Allah razı olsun. Görele’ye bir şeyler yaptı’ demesini istiyorum. Bunu dedirtmek içinde var gücümüzle çalışmaya ihtiyacımız var. Ben şahsım olarak Görele’nin yükünü çekebiliyorsam, benim yol arkadaşlarımda bu yükü çekmelidir. Sonuçta bu Görele’de, bu belediyede hepimizin.”

    Daha sonra Erener ile  Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Mert, toplu iş sözleşmesini imzaladı.