GİRESUN (AA) - Görele İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sezaryen doğumların önüne geçmek, anneleri doğumun en doğal şekli olan normal doğuma teşvik etmek için gebe bilgilendirme sınıfı açıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Tuğrul Kotur, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük binasında oluşturulan bilgilendirme sınıfında, anne adaylarına doğum, emzirme ve bebek bakımı hakkında tüm eğitimlerin verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Gebeliğin, anne ve baba adayları için oldukça heyecan verici, bir o kadar da hassas bir süreç olduğunu belirten Kotur, şunları kaydetti:

"Özellikle normal doğumdan korkan, gerekli olmadığı halde sezaryen doğum yapan kadınların sayısı hiç de az değil. Bu şekilde olan sezaryen doğumların önüne geçmek, anneleri doğumun en doğal şekli olan normal doğuma teşvik etmek için projeyi hayata geçirdik. Bebeğin ana rahmine düşmesinden doğum, emzirme ve bebek bakımına kadar tüm endişeleri gidermek için mevcut standartlara uygun, evinizde hissedeceğiniz rahat ve ferah bir eğitim ortamı oluşturduk. Tüm anne adaylarını yenilenen gebe bilgilendirme sınıfına bekliyoruz."