GİRESUN (AA) - Görele ilçesinde, Görele Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Halep için başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar bölgeye gönderildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Halil İbrahim Kalaman, etkinlikte yaptığı konuşmada, zulüm, kan, katliam ve gözyaşı içinde boğulan Halep halkının yardım taleplerine sessiz kalmadıklarını söyledi.

Halep halkının adeta ölüme terk edilmiş durumda olduklarını vurgulayan Kalaman, şunları kaydetti:

"Her gün çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden yüzlerce insan bombalarla can vermektedir. Masum çocukların bedenleri bombalarla parçalanmakta, şayet kurtulursa açlık, yokluk ve soğuktan ölmektedir. Müslüman kardeşlerimiz orada zulüm altındayken bizler rahat yatamayız. Ülkü Ocakları olarak, soydaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, dertlerini paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha göstermek için yardın kampanyası başlattık."

İlçe halkının kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Kalaman, "Topladığımız giyecek ve gıda yardımlarını Halep’e ulaştırmak için aracımıza yükledik. İnşallah kampanyamız amacına ulaşmış olur." dedi.

Duaların ardından yardım TIR'ı bölgeye hareket etti.