ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan Özge Dinçer, görme engelli eşinin karanlık dünyasının ışığı oldu.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yaşayan doğuştan görme engelli Cihan Dinçer (31), Karabük'ün Yenice ilçesinde ikamet eden ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı Özge Dinçer'le (25) yaklaşık 8 yıl önce dünya evine girdi.

Görme engelli eşinin gözleri olan ve 8 yıldır eşi ve iki çocuğunun her işine yetişmeye çalışan Özge Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle 8 yıl önce Facebook'ta tanıştığını söyledi.

Eşinin kendisiyle buluşmak için Yenice'ye geldiğini ve görme engelli olduğunu söylediğini anlatan Dinçer, şöyle devam etti:

"Buluştuğumuz zaman bana evlenme teklif etti. 5 yaşında kızım Efnan ve 8 aylık oğlum Duhan var. Mutluyum ve huzurluyum. Allah'ım evliliğimizi daim etsin. Cihan görmüyor ama onunlayken mutluyum. Eşimin karanlık dünyasına renk getirdiğime inanıyorum. Eşimle konuşarak ve dinleyerek anlaşıyoruz. Göz dinleyince gönül de her şeye katlanıyor. Evlilikte her insanın sıkıntısı olur ama eşimle her konuda anlaşıyoruz. Eşimle çocuklarımın gözü ve kulağı oldum. Onlarla çok mutluyum."

Evliliklerinin ilk zamanlarında bazı tepkilerle karşılaştığını ifade eden Dinçer, "Eşim görmediği için evliliğimizin ilk yıllarında bana, 'Bununla nasıl evlendi', 'Gözü görmüyor nasıl bakacak, yardımcı olacak', 'Nasıl geçinecekler' ve 'Bunu bırakıp gider' şeklinde tepkiler oldu ama ben bu tepkileri boşa çıkardığım için huzurluyum. İnsanların yüzü kara çıktı benimki ak oldu." diye konuştu.

- "Onlarla ilgilenmek beni mutlu ediyor"

Özge Dinçer, eşi ve çocuklarıyla ilgilenmenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Benim zaman saatim onlar. Onlar olmasa ben neyle ilgilenirdim? 2008'de eşimle evlendiğimizde otomobil kullanmayı hiç düşünmemiştim. Eşimden Allah razı olsun, benim ehliyet almama karar verdi. Onun desteğiyle ehliyetimi aldım. Aldığım ehliyet sayesinde eşimin annesinin otomobilini alarak ailemi gezmeye ve ihtiyaçlarını görmeye getirebiliyorum. Onlarla birlikte eğlenebiliyor ve mutlu olabiliyorum."

- "Birbirimizi dinleyerek zorlukları aştık"

Cihan Dinçer de eşiyle sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığına işaret ederek "Eşimle çok iyi anlaşıyoruz. Birbirimizi dinleyerek zorlukları aştık." dedi.

Maddi imkansızlıklarına rağmen eşine otomobil kullanabilmesi için ehliyet aldırdığını aktaran Dinçer, eşinin çevresindeki diğer görme engellilere de yardımcı olduğunu, aracıyla evlerinden alarak onların gidecekleri yerlere ulaşmalarını sağladığını kaydetti.