GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz'in iç kesimlerindeki Gümüşhane'de sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanan doğada vatandaşlar, kış hazırlıklarını sürdürüyor.

Bakir doğası ve el değmemiş güzellikleriyle dingin bir yaşamın hüküm sürdüğü Gümüşhane'de, güz mevsimiyle birlikte doğada renk cümbüşü yaşanıyor.

Sonbahar güzelliklerinin tadını çıkaran vatandaşlar, bahçelerindeki meyveleri ve ürünleri kış aylarında tüketmek için topluyor.

Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar, soğuk havalarda yakacak olarak tüketmek için doğadan topladıkları odunları keserek evlerinde depoluyor.

Merkeze bağlı Üçkol köyünde ikamet eden 81 yaşındaki Saadet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğduğundan beri yaşamını köyünde sürdürdüğünü söyledi.

İlkbahar mevsiminde bahçelere bostan, fasulye ve patates ektiklerini anlatan Doğan, sonbahar mevsimiyle ürünleri toplayıp kışın tüketmek için ambarlara koyduklarını ifade etti.

Doğan, bahçesindeki odunları kestirerek kışa hazırladığını belirterek, "Şimdi dağlarımızda güzellik zamanı. O güzelliği izlemek çok keyifli. Odunlarımızı da kış ayı için hazırladık. Yakacak olmazsa olmaz. Bu odunları kış ayında ısınmak için yakacağız." diye konuştu.