Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik operasyonda akademik ve idari kadrodan 21 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Darbe girişiminin ardından ülke genelinde olduğu gibi Tokat’ta da TSK, adliye ve emniyet birimlerinde yapılan operasyonlara üniversitede dahil edildi. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tokat İl Emniyet Müdürülüğü TEM ekipleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde çalışanlarından bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarının evlerinde ve araçlarında gece geç saatlerde arama yaptı. Operasyonda R.K, İ.P, N.Ç, H.Ç, M.S, A.E, H.K, H.A, H.Ö, K.K, L.G, Ş.S, Z.İ.K, Ş.Y, H.G, H.Ö, Ö.C, S.Ö, A.Ö, F.Y, M.Ç gözaltına alındı. Emniyette yapılacak olan ifade işlemlerin ardından şüphelilerin Tokat Adliyesi’ne sevk edileceği bildirildi.
15 Temmuz darbe girişimi ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalar sonucu ’Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ ile bağlantılı veya örgüte destek ya da yardımcı olduğu şüphesi ile 17’si akademik, 5’i idari olmak üzere toplam 22 personel açığa alınmıştı.
(İHA)