BOLU (AA) - Göynük Belediye personeli ve eşleri, zor şartlar altında görev yapan Muş Varto'daki askerlere atkı ve bere ördü.

Göynük Belediyesi personeli, zor şartlar altında vatani görevini yerine getiren güvenlik güçlerine destek olmak ve moral vermek için seferber oldu.

Belediye Başkanı Başkan Kemal Kazan öncülüğünde, Varto’da görev yapan askerler için eşleri ile birlikte atkı ve bere gönderen belediye personeli, hediyelerin yanına küçük notlar da ekledi.

Kazan'ın yazdığı mektupla birlikte kargoya verilen atkı ve bereler, Eski Göynük Kaymakamı olan ve şu anda Muş Varto Kaymakamlığı görevinde bulunan Mehmet Nuri Çetin aracılığı ile Varto'daki güvenlik güçlerine ulaştırıldı.

Kazan tarafından kaleme alınan ve ilçe sakinlerinin ortak duygularını aktaran mektupta, vatani görevini yapan güvenlik güçlerine duyulan minnet ve şükran aktarıldı.

Her zaman, her yerde ve her şartta güvenlik güçlerinin yanında olunduğunu dile getirilen Kazan, mektubunda "Vatanın yiğit evlatları, bizler Göynük belediye personeli ve eşleri olarak sizlere naçizane bir hediye göndermek istedik. Kocaman cesur yüreklerinizi kalbimizdeki sevgi ve şefkat ile ısıtmak dileğimiz. Emin olunuz ki bu mukaddes görevde yalnız değilsiniz." ifadelerine yer verdi.

Kampanya hakkında bilgi veren Kazan şunları söyledi:

"Personellerimiz ve eşleri bu vatanın evlatları için gece gündüz, canla başla çalışarak, atkı ve bereleri askerlerimize yetiştirdi. Örülen her atkı ve berede hem ilmek ilmek emek, hem de dualar var. Kampanyayı duyanlar desteklerini esirgemedi. Örmeyi bilmeyenler bile 'çorbada bir parça da olsa bizim de tuzumuz olsun' diyerek örgüyü öğrendi.

Öğrenemeyenler ise hazır alarak katkıda bulundu. Biz Akşemseddin'in diyarı, Osmanlı'nın yaşayan tarihiyiz. Doğal güzelliklerimizin yanı sıra insanlarımızın yüreğinin güzelliği ile de anılmak istiyoruz.

Bu kampanyaya destek veren, başta belediye personelimiz olmak üzere tüm Göynüklülere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim."