GİRESUN (AA) - Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, aile hekiminin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istenen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın çıkan arbedede fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından doktor Ö.Y'nin açığa alınmasına tepki gösterdi.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, olayda hayatını kaybeden Topal'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Olayla ilgili bazı kesimlerin bilgi sahibi olmadan doktoru haksız olarak suçladıklarını belirten Süral, şunları kaydetti:z

"Sağlık çalışanları olarak yıllarca yaşamış olduğumuz olumsuz hadiseler bizleri bu duruma getirmiştir. insanlarımızın bir kısmının iyi niyeti suiistimalleri sonucu hekimin uygulamalarını tamamen resmiyete uygun yapmasını doğurmaktadır. Birçok hekim gıyaben ilaç yazmasından dolayı ya hapse girmiştir ya da ekmeğinden, mesleğinden olmuştur. SGK'ya yüklü miktarda para cezaları ödeme durumunda kalmıştır."

Süral, söz konusu doktorun yanında olduklarını dile getirerek, "Üyemiz olan Dr. Ö.Y'nin haksız yere eleştirilmesini yersiz buluyor ve üyemizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Haber ve eleştiri yaparken dikkatli olunması, aksi takdirde sağlıkta şiddete yola açılacağı bilinmelidir." ifadelerini kullandı.