GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesi'nin üniversitenin dışarıya açılan penceresi olacağını belirtti.

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Tirebolu İletişim Fakültesi Öğrencileri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Şaban Aydın Aslan ile üyeler Rektör Coşkun’u makamında ziyaret etti.

Coşkun, ziyarette yaptığı konuşmada, iletişim fakültesinin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, Tirebolu İletişim Fakültesi'nin üniversitenin dışarıya açılan penceresi olacağını söyledi.

TV, radyo ve animasyon stüdyolarının kurulmasının üniversitenin tüm birimlerinin sesini tüm dünyaya rahatça duyurabilecekleri anlamına geldiğini ifade eden Coşkun, bu konuda üzerilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Rektör Coşkun, Tirebolu'da Reyhan İnanç isimli hayırsever vatandaşın bağışlamış olduğu 5 dönümlük arazi üzerine, yaklaşık 400 kişi kapasiteli yurdun yapılması için de KYK Genel Müdürlüğünce 2017 yatırım planına alınması için çalışmaların başlatıldığını belirterek, 2 bin 592 öğrenci mevcuduna sahip Tirebolu ilçesinde yurt sorununun da ortadan kalkmış olacağını ifade etti.