GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesinde (GRÜ) gelecek akademik yıldan itibaren eğitim verecek Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı kuruldu.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk olan Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı'nı GRÜ olarak kurduklarını söyledi.

Anabilim dalının Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde faaliyet göstereceğini ifade eden Genç, programa gelecek akademik yılda tezli yüksek lisans eğitimi için öğrenci alımı yapılacağını bildirdi.

Genç, ilk eğitim döneminde 5'i yabancı olmak üzere toplam 27 öğrenci alımı planladıklarını belirterek, "Programa Türkiye'deki tüm YÖK'e bağlı üniversitelerin mezunları müracaat edebilecek. Aynı zamanda yurt dışından da öğrenci alacağız. Yurt dışında YÖK'ün denkliğini kabul etmiş öğretim kurumlarının öğrencileri de başvurabilecek." dedi.

Programa kabul için sınavların temmuz ayında gerçekleştirileceğini kaydeden Genç, şöyle konuştu:

"Turizm, iktisadi ve idari bilimler, işletme, orman, ziraat, eğitim, fen edebiyat, spor bilimleri ve veterinerlik fakülteleriyle yabancı diller yüksekokullarının tüm bölümlerinin mezunlarından programa kabul edilen öğrenciler için eğitim yılı 2 yıl olacak. Bunların dışındaki fakülte ve yüksekokul çıkışlı adaylar ise programa dahil edilmeleri durumunda bir yıl hazırlık okuyacaklar ve üç sene sonunda mezuniyet hakkına kavuşacaklar."

Genç, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen kokartları alma imkanına kavuşacağını ifade etti.

Öğrencilerin turizm rehberliği kokartı almak için dört dönem düzenlenecek uygulama gezilerine katılma mecburiyeti olduğunu belirten Genç, bu konuda Turist Rehberleri Birliği ile işbirliği yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.