GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversite bünyesinde "Teknoloji Transfer Ofisi"nin (TTO) kurulmasının YÖK tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Rektör Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, TTO ofisi sayesinde üniversitenin şehirle bütünleştirmesinin yanı sıra akademisyen-girişimci-sanayi işbirliğinin gelişmesinin hızlanacağını ifade etti.

TTO ofisinin, bilimsel araştırmacıların karşılaştıkları riskleri azaltan stratejilerin oluşturulması, girişimcilik, inovasyon, AR-GE ve fikri mülkiyet hakları konusunda eğitimler verilmesi, nitelikli elemanlar ile şirketler arasında ilişki kurulmasını sağlamak gibi temel amaçları olduğuna vurgu yapan Coşkun, şunları aktardı:

"Bunların yanı sıra TTO, sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla bir araya gelmesini ve sanayiye know-how aktarılmasını sağlamak, girişimcilere gerek yurt içi gerek yurt dışında geçerli patent belgelerinin temini konusunda çalışmakta. Patent temini, fikri mülkiyet hakları, lisanslama akademik tabanlı yeni şirketlerin kurulmasını teşvik etmek, market araştırmaları ve kuruluş sermayesi temini ve proje fonlanması konularında çalışmalar yaparak üretim sektörleri ve üniversiteleri buluşturup ihtiyaca göre yönlendirmek gibi amaçları da bulunmakta."

Coşkun, TTO ofisi yönetiminin kısa zaman içerisinde oluşturulmasıyla görevine başlayacağını ifade ederek, çalışmaları devam eden TEKNOKENT'in kurulmasıyla da Giresun’un bölgenin sanayi üssü haline geleceğinin altını çizdi.