Nakliyat hizmetlerinde eşyaların yüklemeden boşaltmaya kadar geçirilen herhangi bir süreçte başına gelebilecek olumsuzluklara karşı teminat altına alınmasına sigortalama hizmeti adı verilmektedir. Bahsedilen bu olumsuzluklar, kaza, kaybolma, hırsızlık, yangın ve ıslanma gibi nedenlerdir.

Evden eve nakliyat için birkaç sigorta çeşidi bulunmaktadır. Bu sigortalar 3 ana teminat üzerine kurulmaktadır:

  • Tam ziya: Dar ve sınırlı bir sigortalama hizmetidir. Taşınan eşyalar ve taşıyan araç bu sigortayla tanımlandığına göre tamamen ziyan olmalıdır. Kısmi hasar bu teminat ile ödenmemektedir.

  • Dar teminat: Bu teminatın amacı, ateş, su taşkınları, heyelan, çığ, deprem, yangın, aracın devrilmesi, kaza gibi olayları kapsamaktadır. Bu tip bir olayla karşılaşıldığı zaman zararlar temin edilir.

  • Geniş teminat: Bu teminat en güvenilir teminattır. Eşyaların çıkışından varışı yerine kadar her türlü kaza ve aksilik durumunda zarar karşılanmaktadır. Bu teminatı genellikle evden eve nakliyat firmaları vermemektedir çünkü eşyalar sıfır olmadığı için zararı analiz etmek zor olmaktadır.

Sigortalı Nakliye Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evden eve nakliyat sırasında genellikle tam ziya sigortası kullanılmaktadır. Bu sigorta konusunda bilmeniz gerekenler ise şunlardır:

  • Eşyaların kaybolması ve çizilmesi gibi durumlarda zarar karşılanmaz. Eğer firmalar size bu durumun aksini söylerse onlardan sigorta poliçesini istemelisiniz. Böylece sigortanın neyi kapsadığını öğrenebilirsiniz.

  • Nakliyat sigortasını mutlaka yaptırmalısınız. Tam ziya trafik kazalarına karşı eşyalarınızı koruma altına almaktadır.

  • Poliçeyi ve faturayı mutlaka nakliyat bitene kadar saklamalısınız.

Sigortalı Eşya Taşıma Yapmayan Firmalardan Uzak Durun

Evden eve taşımacılık hizmeti veren ama sigorta yapmayan firmaları tercih etmemenizi öneririz. Dikkatsiz bir şoför kaza yaparak sizi maddi anlamda. Kayba uğratabilir. Bu nedenle alanında profesyonel çalışanları olan firmalarla anlaşma sağlamak sizin lehinize olacaktır. Evden eve nakliyat ciddi bir süreçtir. Ve tecrübesiz firmalar bu deneyimi sizler için kabusa çevirebilir. Taşınma işlemlerinizin mutlu ve huzurlu geçmesini istiyorsanız mutlaka firmamız ile iletişime. Geçmelisiniz. Firmamız sizlere 7 gün 24 saat kaliteli nakliyat hizmeti sağlamakta, güven vermektedir.

Firmamız tüm taşınma işlemlerini kaliteli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmektedir. Uzun yıllar sektörde, müşteri memnuniyetine önem veriyor ve hizmetlerimizi, şehirlerarası taşımacılık alanında tüm illere ulaştırıyoruz. Karadeniz bölgesinin en iyi ve en çok tercih edilen Trabzon evden eve nakliyat firması olarak hizmet vermektedir.