ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında evlerinde olan Gülşen Utku Anaokulu öğrencilerine, okul yönetimi tarafından kırtasiye ve süs malzemeleri ulaştırıldı.

Okul müdürü Ayhan Işık, yaptığı açıklamada, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu büyük değişimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 100. yılını kutladıklarını belirtti.

Ülkede görülmeye başlayan Covid-19 salgınının oluşturduğu yaraları sarılmaya çalışılırken çocukları da böyle güzel ve özel bir günde sevindirmek istediklerini aktaran Işık, şunları kaydetti:

"Zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde yavrularınız evlerde bu bayramı en coşkulu ve en sevinçli bir şekilde kutlayacaklar. Çocuklar için sokağa çıkma yasağı ailelerinden de sokağa yönelik endişelerinden kaynaklı, okulumuz çocukları için Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk hocamızın da dediği gibi, 'Evden katılabileceğimiz, aynı coşkuyu hissedebileceğimiz, neşemizden, sevgimizden, coşkumuzdan kaybetmeyeceğimiz bir program hazırlamanız.' adına süs ve kırtasiye materyalleri okul olarak bizler karşılıyoruz. 'Malzemeler bizden, eğlence ve şenlik sizden çocuklar' sloganıyla 201 çocuğa kırtasiye ve süs malzemeleri ulaştırıldı."

Işık, dünyanın gerçek sahiplerinin çocuklar olduğunu vurgulayarak, "Sizler geleceğimizin aydınlık yüzlerisiniz. Yarını bugünden daha güzel, bugünden daha yaşanır kılacak olan yine sizlersiniz. Arkadaşlarınızdan ayrı geçirdiğiniz bu bayramı, aileleriniz ile coşkulu mutlu ve sevinçli geçireceğinizden de eminim. Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere armağan ettiği bu güzel günü şarkılar, oyunlar, şiirler, gösteriler eşliğinde dolu dolu yaşayın." ifadelerini kullandı.