Hasan Ferit Gedik davası için Maltepe Gülsuyu’nda toplanıp Kartal Adliyesi’ne yürümek isteyen grup, polisin izin vermemesi üzerine otobüslerle gitti.
Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in ölümüne ilişkin davanın görülmesine bugün başlanıyor. Dava öncesi Gülsuyu’nda toplanıp adliyeye yürümek isteyen gruplara karşı polis çok yoğun güvenlik önlemi aldı. Gülsuyu’nda bira araya gelen çok sayıda kişi Kartal Anadolu Adalet Sarayı’na yürümek istedi. Ancak polis, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yürüyüşe izin vermedi. Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik uzlaşı sağlamak için polis müdürleriyle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından polis, grubun adliyeye otobüsler ve metroyla gidebileceğini söyledi. Bunun üzerine toplanan gruplar, otobüsler ve metroyla adliyeye geçti. Bu sırada bir polis helikopterinin de havadan bölgeyi denetlediği görüldü.
Adliye önünde toplanan gruplar ise Hasan Ferit Gedik’in fotoğraflarını taşıyıp, “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” sloganları attı.
(İHA)