ORDU (AA) - Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi'nde kanalizasyon hattı çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Turnasuyu Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması yürütüldüğü ifade edildi.

OSKİ ekiplerinin, yapılaşmanın yoğunlaşmasıyla kanalizasyon hattı yetersiz kalan Turnasuyu Mahallesi'nde, mevcut sistemi ortadan kaldırmak ve düzenli bir kanalizasyon hattı oluşturmak için çalışma başlattığı aktarılan açıklamada, şebeke sistemiyle çalışarak düzenli işleyecek olan kanalizasyon hatları çalışmasını Yalı ve Merkez Sokak'ta sürdüren ekiplerin, bin metre kanalizasyon hattı borusu döşediğine dikkat çekildi.

Toplamda 2 bin 50 metre kanalizasyon hattının inşa edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan kanalizasyon şebeke hatları, Cumhuriyet ve Turnasuyu mahallelerine 2017 yılında inşa edilen ana kollektör hattına bağlanacak. Böylece meydana gelen kanalizasyon atık suları kollektör hattı ile birlikte Durugöl Atıksu Arıtma Tesisine ulaşarak, kanalizasyonun doğaya sağlıklı bir şekilde geri dönüşümü sağlanacak. Ekipler kanalizasyon şebeke hatlarıyla birlikte bölgede bulunan hanelerin parsel bacaları ve ev bağlantılarını da gerçekleştiriyor. Böylece foseptik kuyu sisteminden kurtulan Turnasuyu Mahallesi sistemli ve düzenli işleyen bir kanalizasyon hattına kavuşmuş olacak."