AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, akıllı su sayacı takılmayan köy kalmayacağını bildirdi.

Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesinde köy muhtarları ile bir araya gelen Kaymakam Tekin, muhtarların da isteği üzerine tüm köylere akıllı su sayacının takılacağını ifade etti.

Muhtarlara yasal mevzuat konusunda yardımcı olacaklarını belirten Kaymakam Tekin, "Takıldığınız soruları bizlere sorun fakat kanunlara riayet edin. Siz kendinizi düşünmezseniz, vatandaş sizi düşünmez, köylerin riskini üzerinize almayın, mutlaka su sayaçlarını taktırın" dedi.

Köylere takılacak su sayaçları konusunda İller Bankası'na 800 bin liralık proje hazırladıklarını söyleyen Tekin, şunları kaydetti:

"Eğer proje uygun görülürse 400 lira olan sayaçları biz 100 liraya taktıracağız. Buradaki 300 lira ise hibe olacak. Tüm köylerdeki evlerin içerisine dijital saat takılacak. Saat takıldıktan sonra kartla su yüklenecek, su fiyatları köy muhtarlığı tarafından belirlenecek, su tahsilatı için sistem odası kuracağız. Bir görevli 15 günde bir köylere gidip kartlara su yüklemesi yapacak, böylelikle kaçak suyun önüne geçmiş olacağız. Bir damla su boşa akmayacak."

Bu kartlara yüklenen su ücretlerinin yüzde 80’inin köyün hesabına yatacağını aktaran Kaymakam Tekin, "Burada kaymakamlık görev üstlenmiş oluyor, köylere hizmet olacak" diye konuştu.