GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce kentteki tüm mahallelerde temizlik çalışması başlatıldı.

Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk, rutin olarak gerçekleştirdikleri temizlik hizmetinin yanı sıra mahallelerdeki kuru ot ve hafriyat temizliği için çalışma başlattıklarını belirtti.

Merkeze bağlı 13 mahallenin tümünde çalışma yapacaklarını ifade eden Şanlıtürk, "Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünce halk sağlığını korumak ve yaşanılabilir bir çevre oluşturmak açısından bütün mahallelerimizde rutin temizlik işlerimizin haricinde kuru ot, hafriyat, çöp toplama çalışmalarına başladık. Temizlik çalışmalarının ardından yıkanması gereken mahallelerimizde yıkama çalışması da yapacağız" dedi.

İlk olarak Bağlarbaşı Mahallesi TOKİ 2. Etap konutları önünden temizlik çalışmalarına başladıklarını anlatan Şanlıtürk, şunları söyledi:

"Bağlarbaşı'ndan Hacıemin'e kadar olan tüm mahallelerimizde topyekun temizlik çalışması yapacağız. Bu kapsamda yol güzergahları, ara sokaklar ve ana caddeler temizleniyor. Buralarda bulunan kuru otlar, hafriyatlar ve çöpler tamamen temizlenecek. Özellikle yol ve kaldırım kenarlarındaki otları temizliyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen bu çalışmalar, diğer mahallelerimizde de devam edecektir. Temizlik çalışmalarımızda özveri ile çalışan Temizlik İşleri şeflerimize ve personelimize teşekkür ediyorum."