GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, şap, kuduz, brusella ve sığır çiçek hastalığı aşılama kampanyaları ile küpeleme ve güncelleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Birşen, yaptığı açıklamada, 2014 yılı hayvan hastalıklarıyla mücadele programı gereği Gümüşhane genelinde ilkbahar şap aşılama kampanyası döneminde 66 bin 500, sonbahar döneminde ise 56 bin 400 büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılandığını belirtti.

Kuduz aşılama kampanyası kapsamında 970 sahipli köpeğin kuduz hastalığına karşı, brusella hastalığına karşı ise 8 bin 250 baş yenidoğan ve 3 aylık yaşa erişen damızlık erkek ve dişi genç küçükbaş hayvanın aşılandığını ifade eden Birşen, "Çevre illerimizde görülen sığır çiçek hastalığına karşı mücadele kapsamında 26 bin 140 baş büyükbaş hayvan, koyun ve keçi vebası hastalığına karşı 17 bin 780 baş küçükbaş hayvan aşılandı ve saha çalışmalarında da ayrıca her yaştaki, daha önce tanımlanmamış 32 bin 360 büyükbaş, 21 bin 400 küçükbaş hayvan küpelenerek kayıt altına alındı" dedi.

Salgın hayvan hastalıklarının verdiği tüm zararları önlemenin en kolay ve ekonomik yolunun aşıyla koruma olduğuna dikkati çeken Birşen, "Yetiştiricilerimizin aşı kampanyalarına ilgilerinin artarak devam etmesini diliyoruz. Ayrıca aşı kampanyalarında gece gündüz demeden fedakarca çalışan başta Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz çalışanlarına ve tüm veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.