GÜMÜŞHANE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2015 yılı tarımsal faaliyetleri, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.

Vali Gazi Şimşek Çiftçi Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İl Genel Meclisi üyeleri, üretici birlikleri temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Birşen'in 2015 yılı tarımsal faaliyetleri hakkındaki sunumunun ardından konuşan Vali Yavuz, 2015 yılı bütçesinden tarıma ayrılan ödenek miktarının ilk etapta 300 bin lira olduğunu belirterek, 8 başlık altında toplanılan ve İl Özel İdaresi desteğiyle çiftçilerin ve konunun tarafı olanların da öngörüsü, uygun görüşü ve kabulüyle uygulanan proje için düşünülen tarımsal desteğin, İl Genel Meclisi'nde oy birliğiyle 1 milyon 300 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Projede uygulama safhasının başladığını ifade eden Vali Yavuz, ilk ürünlerin alındığını ve alınmaya devam edildiğini dile getirerek, "Dünya İslam Bankası finansmanında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın başlatmış olduğu muazzam bir proje var. Gümüşhane, Bayburt ve Rize illerinde uygulanacak ve kırsal alanda yaşam standardını ve konforunu yükseltecek projenin uygulama ve yönetim merkezini de Gümüşhane olarak belirlemiş durumdayız" dedi.

Proje kapsamında, 35 milyon dolarlık bir katkının bu üç ilde finanse edileceğini kaydeden Vali Yavuz, "8 başlık altındaki projenin uygulanması ve bu şekilde başarılı sonuç alınması, bizim rüştümüzü ispat ettiğimiz anlamına gelir. Yani bizim çiftçimize yeter ki kaynak aktarılsın, netice almak konusunda hiçbir şüphe ve tereddüt yok. Şahsen ben, tarım teşkilatımıza bu konuda yapılacak her türlü desteğin, karşılık bulacağını gördüm" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcılar söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi.