GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl Özel İdaresine tahsis edilen 21 araç için tören düzenlendi.

İl Özel İdaresinde düzenlenen törene Vali Okay Memiş, AK Parti Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, köy ve mahalle muhtarları ve Özel İdare çalışanları katıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Pektaş, burada yaptığı konuşmada, Özel İdarenin Gümüşhane'nin en ücra köşesine kadar hizmet götüren bir kurum olduğunu söyledi.

Kurumun daha da güçlü olması gerektiğini dile getiren Pektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni vali, yeni milletvekilleri, yeni belediye başkanımız ve ilçelerdeki belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimizle çok uyumlu çalışıyoruz. Güçlü bir ekip olduk. Dolayısıyla güçlerimizi birleştirince daha çok iş yapmamızın gereği ortaya çıktı. Bunu da yapıyoruz. Özel İdarenin yeni makine ve ekipmanları daha çok hizmet yapmamıza vesile olacak. Bu filonun daha da güçlenmesi için bizler milletvekili olarak katkılarımızı sürdüreceğiz."

Milletvekili Akgül de konuşmasında hizmete sunulacak araçların Gümüşhane'de hayırlı hizmetlerde kullanılmasını temenni etti.

Vali Memiş ise büyük hedefleri olduğunu vurgulayarak, "İki yıl içinde bütün yollarımızı asfaltlamak gibi gayemiz var. Hizmette sınır yok. Elzem olanları mutlaka halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresinde geçici işçi olanları işten çıkarmadıklarına da işaret eden Memiş, "Hiç kimseyi işten çıkarmadık. 2 milyon lira kaynağa ihtiyacımız vardı. Biz tasarruf ederek ve merkezi idareden henüz bir lira almadan sizlerin istihdamına devam ediyoruz. Aldığımız araçların 6'sı kamyon, 10'u pikap, 2'si çekici, 1'i mobil beton mikseri ve 2'si de greyder. Bu araçların bedeli 5 milyon 69 bin lira." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından dua yapıldı ve daha sonra da araçların tanıtımı gerçekleştirildi.