GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, vatandaşların kar yağışı nedeniyle mağdur olmamaları için geceli gündüzlü çalışacak ekipler oluşturduklarını söyledi.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  yaklaşan kış mevsimi öncesi 24 iş makinesi ve personelden oluşan karla mücadele ekiplerini kurduklarını belirtti.

İl genelinde 322 köyde 4 bin 124 kilometrelik yol ağına sahip İl Özel İdaresi'nin, kış sezonunda 2 bin 236 kilometrelik bölgede karla mücadele çalışması yapacağını ifade eden Akdoğan, "19 greyder, 4 kar küreme makinesi ve bir rotatifi karla mücadelede kullanılacağız. Ayrıca acil durumlar için 2 greyder sürekli hazır bekletilecek. 24 kişiden oluşan karla mücadele ekipleri, İlçe Özel İdare bakımevi sorumluları, İlçe Özel İdare Müdürleri ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yönetiminde hizmet edecek. Önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşların kar yağışı nedeniyle mağdur olmamaları için geceli gündüzlü çalışacak ekipler oluşturduk" dedi.

Kış aylarında merkeze bağlı 9, Kelkit ilçesinde 5 ve Kürtün ilçesinde 6 olmak üzere 20 köyde vatandaşların kent merkezlerine göç etmesi nedeniyle kimsenin yaşamadığını kaydeden Akdoğan, Gümüşhane'de 8, Kelkit'te 4, Köse'de bir, Kürtün'de 3, Şiran'da 5 ve Torul'da 3 iş makinesiyle karla mücadele yapacaklarını söyledi.

Akdoğan, karla mücadele çalışmalarında önceliklerinin acil vakalar, diyaliz hastaları ve taşımalı eğitim yapılan köyler olduğunu anımsatarak, hem diyaliz hastalarının hem de taşımalı köy okullarının listelerinin kurumlardan temin edilerek İlçe Özel İdareleri ve ilgili birimlere gönderildiğini sözlerine ekledi.