GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğüne, kurum hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 103 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) ödeneği tahsis edildiği bildirildi.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden (İŞKUR) yapılan yazılı açıklamada, 17 Ekim'de başlayacak programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların 28 Eylül'den 7 Ekim'e kadar İŞKUR'a şahsen veya internet üzerinden müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Programlardan yararlanmak isteyen vatandaşların İŞKUR'a kayıtlı işsiz ve programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müracaatlardan sonra istihdamında güçlük çekilen kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan müracaatçılar birinci liste, bunlar dışında kalanlar ikinci liste olacak şekilde tasnif edilecek. Birinci listedekilerin sayısının katılımcı sayısı kadar olması halinde ise bu listedekiler asıl katılımcı olarak kabul edilecek. Toplum Yararına Programa yapılan başvurular arasından 1. liste adayların tamamı için işlem yapılmadan 2. liste adaylar değerlendirmeye alınmayacak. Müracaatların kontenjandan fazla olması halinde ise noter kurası yöntemiyle asıl ve yedek listeler belirlenecek. Ayrıca mevcut İŞKUR mevzuatı gereği 13 Mayıs 2013 tarihi ve devamında Milli Eğitim Müdürlüğünde toplam 18 ay çalışanlar tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü için başvuru yapamayacak."

Açıklamada, başvuru yapmak isteyenlerin, daha ayrıntılı bilgiyi İŞKUR'dan alabileceği bildirildi.