GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi'nin 4 projesine TÜBİTAK desteği sağlandı.

Gümüşhane Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme ile 3501 Kariyer Geliştirme programları kapsamında, 2015 Mart dönemi sonuçlarına göre üniversitenin 4 projesine destek verildiği belirtildi.

Türkiye geneli başarı oranı yüzde 19.9 olarak gerçekleşen 1001 projelerinde, Gümüşhane Üniversitesinin başarı oranının yüzde 50 olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğretim üyelerimiz tarafından 1001 kapsamında sunulan 4 projenin 2'si, 3501 kapsamında ise 3 projeden 2'si kabul edildi. 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Abdullah Kaygusuz ve Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Vural'ın projeleri desteklendi. 3501 Kariyer Geliştirme programı kapsamında ise aynı fakültenin Maden Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Cem Yücel'in ve Genetik ve Biyomühendislik Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Seda Nemli'nin projelerine de destek sağlandı."