GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesinin, Torul Meslek Yüksekokulunda (MYO) çağrı hizmetleri ve sosyal hizmetler programlarının açılması için verdiği teklifin YÖK tarafından onaylandığı bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Torul MYO'nun 5 bin 312 metrekare alan üzerinde, 4 bin metrekare kapalı alana sahip 4 katlı binasında 2011-2012 döneminden itibaren hizmet verdiği belirtildi.

Torul MYO'da 3 adet 40 kişilik, 5 adet 55 kişilik, 1 adet 88 kişilik olmak üzere toplam 9 derslik ve 2 tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı ile 19 farklı özellikte ofis bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Torul Meslek Yüksekokulu birinci ve ikinci öğretimde altıyüzer olmak üzere toplam bin 200 öğrencinin öğretim alabileceği kapasiteye sahiptir. Fiziki alan bakımından herhangi bir eksikliği bulunmayan Torul MYO'da çağrı merkezi hizmetleri ve sosyal hizmetler programlarının açılması Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında incelenmiş ve açılması uygun görülmüştür." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, açılan programların Türkiye'de gereksinim duyulan nitelikli, donanımlı ve bilgili ara elaman yetiştirilmesine önemli katkı sağlayacağına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Sosyal hizmetler programı ülkemizde yürütülen sosyal hizmet uygulamaları açısından özellikle bölgemizdeki profesyonel meslek elemanlarının iş yükünün hafifletilmesini ve mesleki çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılmasını sağlayacaktır. Program mezunları birey, aile ve toplumsal sorunların çözümünde ve günümüz toplumlarında yaşanan ekonomik sorunların yol açtığı problemlerin minimize edilmesinde etkin rol alacaktır. Mesleki ve teknik eğitim açısından bölgemizde bulunmayan bir program olan çağrı merkezi hizmetleri programında ise son dönemde ülkemizde ve bölgemizde müşteri-vatandaş odaklı hizmet anlayışının gelişmesinin bir sonucu olarak özel ve kamu sektörde artarak ihtiyaç duyulan nitelikli çağrı hizmeti meslek elemanlarının yetiştirilmesi sağlanacaktır."