GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde teklif edilen Temel İslam Bilimleri doktora programı, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edildiği bildirildi.

GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 2015-2016 öğretim döneminde öğrenci alınacak Temel İslam Bilimleri doktora programının kontenjan ve şartlarının, akademik takvimde belirtilen tarihler içerisinde Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü internet sayfasından ilan edileceğini belirtti.

İlahiyatın, diğer sosyal bilimlerle yakın ilişkisi ve çok yönlü bir alan olması nedeniyle dünyada en çok ilgi gören alanlardan biri olduğunu ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Her dönemde dinin tarihsel geçmişi, birey ve toplum üzerindeki etkileri ve kutsal değerleri, bilim insanlarının ilgisini çekmekte ve konuyla ilgili büyük araştırmalar yapılmaktadır. Bu bakımdan ülkemizde İslamiyet alanında bilimsel araştırma yöntemlerini en az gelişmiş ülkelerdeki meslektaşları kadar iyi bilen, donanımlı bilim insanlarının sayısının artmasına ihtiyaç vardır. Ayrıca son yıllarda imam hatip liselerinin hızlı gelişimi ve ilk ve ortaöğretim müfredatına eklenen seçmeli din dersler ve Diyanet İşleri Başkanlığının ilahiyat fakültesi mezunları istihdamında görülen artış, beraberinde dini eğitime ve ilahiyat fakültelerine yoğun bir ilgiye sebep olmuştur. Bu nedenle 2013-2014 öğretim döneminde açmış olduğumuz Temel İslam Bilimleri yüksek lisans programımız, aynı alanda açmış olduğumuz doktora programımızla taçlanmıştır."

Günaydın, açtıkları doktora programının her ile bir üniversite projesiyle üst seviyelere ulaşan akademik personel ihtiyacının karşılanmasında kendi alanında önemli bir katkı yapacağını kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hem Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin hem de ülkemizin diğer ilahiyat fakültelerinin öğretim üyesi açığının kapatılmasında önemli bir fonksiyon üstlenecektir. Ayrıca bölgemizde farklı kurum ve kuruluşlarda görev yapan ilahiyat mezunlarının ve üniversitemiz ilahiyat fakültesi mezunlarının lisansüstü öğretimlerine devam edebilmeleri için yeni bir fırsat yaratacaktır. Bu bakımdan Temel İslam Bilimleri doktora programımızın üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."