GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Süleymaniye Muhtarı Ali Gürcan ile tarihi ev ve çeşitli yapıların bulunduğu mahalleyi ziyaret ederek inceleme yaptı.

Memiş, yaptığı açıklamada, mahallede altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra bir ofis oluşturacaklarını söyledi.

Mahallenin turizme kazandırılması için katkıda bulunulması gerektiğine değinen Memiş, şöyle konuştu:

"Osmanlı döneminde gümüş sikkelerin basıldığı, darphanenin bulunduğu bir madenci kenti. Harşit çayının etrafındaki şehre inmeden önce insanlar burada yaşıyorlardı. Müslüman Türklerle birlikte bu mahallede Hristiyanlar, Ermeniler ve Rumlar bir arada yaşadılar. Süleymaniye Mahallesini canlandırmak için bir binayı valilik ofisi olarak kullanıp haftanın belirli günlerinde toplantıları ve kabulleri burada yapmayı planlıyoruz."

İl merkezinden mahalleye ulaşımı sağlayan yolun altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Vali Memiş, daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Çaput Hamamı ve tamamlandığında Maden Müzesi olarak kullanılacak olan Eskicioğlu Konağı’nı da ziyaret etti.