GÜMÜŞHANE (AA) - Torul ilçesinde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu erik fidanı çiçek açtı.

Erik fidanının sahibi Ayşe Vamin, yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi Konakbaşı Sokak'taki evinin bahçesine iki yıl önce erik fidanı diktiklerini belirterek, bu mevsimde fidanın çiçek açmasına şaşırdıkları söyledi.

Vamin, böyle bir olaya ilk kez tanık olduklarını dile getirdi.

Torul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Berayittin Altınkaynak ise 5 yıldır görev yaptığı ilçede ilk defa böyle bir olaya şahit olduğunu belirtti.

Torul'un sahilden yüksekliğinin yaklaşık bin metre dolayında olduğunu ifade eden Altınkaynak, birkaç yıldır iklim koşullarında farklılık göründüğünü ifade etti.

İlçede yaklaşık 20 gün önce gerçekleşen kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkarak 15-20 derece dolayında olduğunu kaydeden Altınkaynak, "15 gündür ilçemizde hava sıcaklığı 15-20 derece arasında seyrediyor. Bununla birlikte meyve fidanının güneye bakışı ve rüzgar almayan sıcak bir yerde oluşundan dolayı bu tür bir vakayla karşılaşmış olduk" dedi.