GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Temizlik İşleri Müdürlüğünün kar yağışının hemen ardından başlattığı çalışmalar sonucu vatandaşların ulaşımda aksaklık yaşamasının önüne geçtiklerini belirtti.

Çimen, belediyede oluşturdukları kriz masası ile karla mücadele çalışmalarına en kısa sürede başladıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"İlimizde tüm cadde, mahalle ve ara sokaklarda temizleme çalışması başlattık. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kar temizleme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.  Ekiplerimiz, buzlanmalara karşı tuz çalışmalarına devam ediyor. İlimizde etkili olan kar yağışlarının ardından vatandaşlarımızın yürümede de zorluk çekmemeleri için temizlik ekiplerimizle kaldırımlarda da kar küreme çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz kaldırımlarımızı sürekli olarak ulaşıma açık tuttu. Özverili çalışmalarından ötürü Temizlik İşleri müdürümüze, şeflerimize, temizlik işleri personelimize ve karla mücadelede görev alan diğer tüm personelimize teşekkür ediyorum."

Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk ise karla mücadele çalışmasında 20 kişinin görev yaptığını kaydederek şu bilgileri verdi:

"İlimizde başlayan kar yağışının ardından ekipler ilk olarak greyder, kepçe ve JCB ile ana caddeler üzerine kar küreme işlemini gerçekleştirdi. Temizlik İşleri ekipleri olarak kar yağışının devam ettiği iki gün boyunca gece 03:30 ile 07:30 saatleri arasında karla mücadele çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımız ile birlikte ana ve ara caddeler ile kaldırımlardaki karlar temizlendi. Temizleme çalışmalarının ardından buzlanmalara karşı tuz çalışmaları başlattık ve hali hazırda bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde kar yağışının başlamasıyla birlikte herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Karla mücadele çalışmamızın yanında hafriyat, kül ve çöp toplama çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Tüm bunları yaparken vatandaşlarımızın memnun olması ve bizlere memnuniyetlerini iletmesi bizim çalışma heyecanımızı daha da artırmıştır."