GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gümüşhane'de akşam saatlerinde başlayan yağışın yerini kar yağışına bırakması sonucu merkeze bağlı 21 köy yolu ulaşıma kapandı.

Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatıldığını, yolların en kısa sürede açılacağını belirtti.

Öte yandan, Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Pekün Dağı ile Pöske Dağı geçitlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderildiği belirtildi.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki geçitte de Karayolları, emniyet ve jandarma ekiplerinin sürekli çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bölgemizde özellikle yüksek kesimlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizin giriş ve çıkışında yer alan her iki zirve geçidinde de sorunlar yaşandı. Ekiplerimiz her ne kadar bölgede sürekli çalışma yapsa da tedbirsiz yola çıkan sürücülerimiz nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz her iki dağa da zincir, çekme halatı ve takoz olmadan çıkılmaması için sürücülerimize uyarılarda bulunuyor. Karayolları ekiplerimiz ise sürekli bölgede bulunuyor. Gece yaşanan aksaklıklar, ekiplerimizin yaptığı çalışma sonrası normale döndü."