GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valiliği'nde "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Gümüşhane Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında çekilen 50 fotoğrafın yer aldığı sergi, Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse'nin katılımıyla açıldı.

Protokol üyeleriyle sergiyi gezen Vali Memiş, Anadolu Ajansı'nın özelikle 15 Temmuz darbe günü ve sonrasında milletin kutsal mücadelesini çok güzel fotoğrafladığını söyledi.

Serginin kendilerine dirilişi yeniden hatırlattığını anlatan Vali Memiş, "Cumhuriyetimizin kuruluşu ne kadar önemliyse 15 Temmuz'da o kadar önemli. Milletimiz Osmanlı İmparatorluğu'nun emperyalist ülkeler tarafından parçalandıktan sonra yeniden genç ve daha dinamik bir devlet kurmayı nasıl başardıysa 15 Temmuz'da da hayatını ortaya koyarak FETÖ'cü darbecilere geçit vermedi ve bağımsızlığını yeniden ilan etti" diye konuştu.

Bu arada, sergide katılımcılara ayrıca Anadolu Ajansı'nın, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası gelişmeleri aktaran "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabı da dağıtıldı.