GÜMÜŞHANE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan "Beyaz Bayrak" protokolü kapsamında 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul' Projesi ile Gümüşhane'de 45 okul beyaz bayrak aldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonu'nda beyaz bayrak, sertifika ve pirinç levha dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Memiş, yaptığı konuşmada, törenin sembolik bir tören olduğunu ifade etti.

Beyaz bayrak alamayan okulların çok da kirli, kötü şartlarda olduğu anlamına gelmediğini belirten Vali Memiş, "Önemli ve değerli bir çalışma. Diğer okulların da en kısa sürede beyaz bayrak almasını temenni ediyorum." dedi.

Çocukların terbiyeyi ailesinde, kültürü ise okulda öğrendiğini kaydeden Vali Memiş, şunları söyledi:

"Çocuklara kültür verebilmeniz için köklü ve kurumsallaşabilmiş eğitim müesseselerine ihtiyacımız var. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün zaman zaman çalışmaları oluyor. Çok güzel bir eğitim kampüsü çalışmamız olacak. Okulları yenileyeceğiz. Bu okulları yenilerken tarihi ve köklü kültürünü devam ettirerek yapmamız lazım. Sık sık okulların adı da değiştirilmez. Okulların kurumsallaşması önemli. Bu da öğrencilerin, öğretmenlerin, ailelerin, kamu görevlilerinin okullara sahip çıkmasıyla ilgili bir şey. Okulların temiz olmasıyla ilgili önemli olan az kirletmek. O kültürü çocuklara vermek lazım."

Milli Eğitim Müdürü Doğan ise Gümüşhane'de toplam 120 okulun başvuru yaptığını, 45 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını kaydederek, "İlçelerimizde de aynı törenler yapılacak. Kent merkezinde beyaz bayrakla buluşan okullarımızın sayısı 18'dir. Bayrak alamayan 70 okulumuzun da bu kriterleri bir an önce tamamlayıp beyaz bayrakla buluşması öncelikli hedeflerimizden birisidir. Bu süreçte bize katkı sağlayan Halk Sağlığı Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan da Gümüşhane'de 4 kişilik bir denetim ekibi oluşturduklarını ve il genelindeki tüm okulları bilgilendirdiklerini belirterek, "120 okulumuzun müracaatları sağlandı. Bu okullarda yapılan denetimler sonucunda 45 eğitim kurumumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Denetimler devam edecek. Aranılan şartları yerine getirmeyen okullardan bayraklar geri alınacak. Bu bayrağın geçerlilik süresi 3 yıldır. Beyaz Bayrak Projesi'nin ardından Beslenme Dostu Okul Programı da sırada. Bu hususta Milli Eğitim camiasının desteğini bekliyoruz." dedi.