GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de ayılar 150 arı kovanına zarar verdi.

Trabzon'un Yomra ilçesinden arıcılık yapmak üzere Gümüşhane'nin Arzularkabaköy beldesine gelen Ali Sağlam'a ait yaklaşık 150 arı kovanı, ayı saldırısı sonucu zarar gördü.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılıktan başka bir geliri olmadığını belirterek, "Yılda yaklaşık 3 tona yakın bal üretimi yapıyorum. Peteklerle beraber 70-80 bin liralık zarar var. Sigortadan gelerek hasar tespiti yaptılar." dedi.

Arılarını Gümüşhane, Trabzon, Aydın ve Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerine götürerek gezgin arıcılık yaptığını dile getiren Sağlam, "Hastam olduğu için Trabzon'a gitmek zorunda kaldım. İki gün Trabzon'da kaldım. Gümüşhane'ye döndüğümde bütün kovanları ayılar tarafından parçalanmış halde buldum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi." diye konuştu.

Aynı beldede arıcılık yapan Yahya Bayır da ayıların avlanmasının yasak olduğunu belirterek, bu nedenle sayılarının arttığını ifade etti. Bayır, "Ayıların sayılarının artması bizi endişelendiriyor. Elektrikli çit kullanıyoruz ama o da çözüm olmuyor." dedi.

Beldelerinde böyle hadiselerin sürekli yaşandığını kaydeden Bayır, "Büyük masraflar yapıyoruz ve ciddi paralar harcıyoruz. Kredi kullanıyoruz. Ayılara çözüm bulunmazsa biz de bu arkadaşın düştüğü duruma düşeceğiz. Ayılar arıcıların ekmeğini yiyor. Bu şekilde zararı olan arkadaşlara devletimiz mutlaka yardımda bulunmalı." ifadelerini kullandı.