GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane’de çiftçilere meyve ağaçlarını budama ve zirai mücadele eğitimi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince düzenlenen, "yumuşak çekirdekli meyve yetiştiriciliği kursu" kapsamında çiftçi evinde çiftçilere teorik eğitimler verildi.

Teorik eğitimin ardından mevye üreticileri ve çiftlilerilere yönelik merkeze bağlı Canca Mahallesi'ndeki meyve bahçesinde uygulamalı eğitim yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, budamanın meyvecilikte kaliteyi artırmak ve verimi yükseltmek için en önemli bakım tedbirlerinden birisi olduğunu belirtti.

Çiftçilere yönelik tarımsal konularda da her türlü teknik desteği sağladıklarına dikkati çeken Birşen, şunları kaydetti:

"Bu dönemde meyve ağaçlarında budama, bordo bulamacı, aşılama teknikleri ve zirai mücadele çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi almak için üreticileri İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine davet ediyorum. Eğitimlerde üretici kursiyerlerimize meyve ağaçlarında budama, bordo bulamacı uygulaması, durgun ve sürgün göz aşılama teknikleri, gübreleme, zirai mücadele ile biyoteknik tuzak yöntemleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Sahadaki uygulamalı eğitimi faydalı oluyor."