GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Genç Çiftçi Projesi kapsamında 93 çiftçiye 558 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Gümüşhane Merkez Canca Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, müdür yardımcısı Metin Yalvaç, şube müdürleri ve genç çiftçiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birşen, yaptığı açıklamada, bakanlığın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, genç çiftçilerin desteklenebilmesi, gelir düzeyinin yükseltilebilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulabilmesi ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulabilmesi için Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı'nın uygulamaya koyulduğunu kaydetti.

Proje kapsamında 2016 yılında il ve ilçelerde Genç Çiftçi Projesi'ne bin 656 müracaat yapıldığını belirten Birşen, kent merkezi ve ilçelerde 93 çiftçiye 558 büyükbaş hayvan dağıtıldığını söyledi.

Bu tür projeler sayesinde genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulmasının amaçlandığını vurgulayan Birşen, "Dağıtımı yapılan büyükbaş hayvanlar Uruguay'dan getirildi. Meralara uyum sağlayan Angus ve Hereford ırkı hayvanlar." ifadelerini kullandı.