GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de emniyet kemeri kullanım oranının bir ay içerisinde yüzde 25'den yüzde 40'a çıktığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın" projesi kapsamında kentte yürütülen bilinçlendirme çalışmalarının etkili olduğu vurgulandı.

Proje kapsamında kente getirilen simülatör araçla vatandaşlara kaza anında kemerin öneminin aktarılması gibi bilinçlendirici faaliyetlerin yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Emniyet kemeri takma oranlarının tespiti için proje başlangıcında Gümüşhane Üniversitesi ile koordineli olarak ilimizin üç ayrı noktasında üniversite öğrencileri ile birlikte emniyet kemeri takma oranları belirlenmiştir. Yapılan sayım sonucunda emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 25 olduğu tespit edilmiştir. Bilinçlendirme faaliyetlerimiz neticesinde tekrar yapılan sayımlarda ise bir aylık süre içerisinde emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 40'a yükseldiği belirlenmiştir. Devam edecek bilinçlendirme faaliyeleri ile birlikte kemer kullanım oranının çok daha yukarılara çekilmesi hedeflenmektedir."