GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de gıda üretimi ve satışı yapan yerlere yönelik denetim yapıldı.

Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, kent merkezinde yoğun olarak tüketilen ekmek, pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim yerleri, satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine özel denetim uygulandığını bildirdi.

Birşen, vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelindeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarının ramazan ayı boyunca etkin şekilde denetleneceğini ifade ederek, denetimlerin amacının halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapıldığına dikkat çeken Birşen, şunları kaydetti:

"Gıda üretimi ya da satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmektedir."