GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Özel Harekat (PÖH) Şube Müdürlüğünün ek hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

Kentte, polislerin ihtiyacı için Özel Harekat Şube Müdürlüğü kampüsünde belediyeler ve iş insanlarının da destekleriyle yapılan ek binada, giyinme dolapları ve duşlar ile yemekhane bulunuyor.

Açılış töreninde kurban kesimi ve duanın ardından konuşan Vali Kamuran Taşbilek, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletin birliği ve beraberliği, devletin bütünlüğü uğruna kahramanların mücadele ettiğine dikkati çeken Taşbilek, güvenlik güçlerinin millet için bedel ödediğini söyledi.

Taşbilek, Gara bölgesinde 13 vatan evladının şehit edilmesine değinerek, "Hiçbir terör örgütü milletin birliği ve bütünlüğünü bozamayacak. Bu millet birliğiyle, beraberliğiyle bin yıldır olduğu gibi bugünkü süreçte de mücadelesini devam ettirecek. Aslolan buradaki her bir fert için devletin bekasıdır. Bu devlet azizdir, kutsaldır bizim anlayışımıza göre. Devletimizin uğruna buradaki her arkadaşımız gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır. Bu milletin Mehmetleri eksik olmaz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de binanın yapımına destek veren iş insanlarına teşekkür ederek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün en güzel örneğinin bu mekanda vücut bulduğunu ifade etti.

Her zaman milletin emrinde olduklarını belirten Çimen, "Polisimizin, askerimizin yanındayız. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı.