GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentte yapımı tamamlanmak üzere olan 530 konut için başvuruların 18 Ekim tarihinde başlayacağını söyledi.

Çimen, belediye binasındaki makamında düzenlediği basın toplantısında, kentteki vatandaşların TOKİ konut projesine başvuru tarihini merak ettiklerini belirtti.

TOKİ konutlarında çalışmaların 2 yıldır sürdüğünü ve projenin tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Çimen, şöyle devam etti:

"Aldığımız bilgiye göre oluru imzalandı. TOKİ konutlarının başvurularının 18 Ekim-2 Kasım tarihlerinde yapılacak. Merkez Çamlıca Mahallesi'nde belediye meclisinde aldığımız kararla 'Altınkent' olarak adlandırdığımız semtte 530 konut projesinde, 1+1, 2+1, 3+1 konutlarımız var. Alt gelir grubu toplu konut uygulaması 2+1 için 43, 1+1 için 90, 3+1 için 338 konut şeklinde satışa sunuldu. Kuralar 9 Kasım'da çekilecek. Başvurular Halk Bankası'na yapılacak. Hak sahipleriyle sözleşme tarihi 19 Kasım-5 Aralık olarak belirlendi."

Konutlara müracaat şartlarına ilişkin bilgilerin TOKİ web sitesinde bulunduğunu aktaran Çimen, "Kira öder gibi ev sahibi oluyorsunuz. TOKİ'nin farklı avantajları var. En büyük avantajı da hemen içine girip kira öder gibi ödemeniz. Belediye olarak 2+1 talep ettik. Onu kendimiz ilerleyen günlerde satışa sunacağız." ifadelerini kullandı.