GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de öğrencilerce yapılan projelerden oluşan "TÜBİTAK Bilim Şenliği" sergisi açıldı.

Gençlik Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 10 okuldan 30 örnek projenin sergilendiği etkinliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve ilgililer katıldı.

Sergide Vali Memiş, öğrencilerin projeleriyle yakından ilgilenerek projeler hakkında bilgi aldı.

Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Gümüşhane'nin bilim, sanat ve eğitimle haşır neşir bir şehir olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin Türkiye'nin eğitim düzeyi en yüksek illerinden birisi olduğunu belirten Memiş, "Kadimden ve kültürel yapılanmadan gelen bir birikimimiz var. Yerli ve milli bir kültürümüz var. Bununla gurur duyuyoruz. Bunun üstüne modern bilimin, teknolojinin ve bilişim dünyasının nimetlerinden de çocuklarımızın faydalanması için çabalıyoruz. Burada il ve ilçe okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin projelerini gördük. İl Milli Eğitim Müdürümüzü, bütün okul müdürlerini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin kodlama projesini en iyi uygulayan 3 ilden birisinin de Gümüşhane olduğunu ifade eden Memiş, 5 Haziran 2018 tarihinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla kentte kodlama şenliği de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.