GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'deki özel ve devlet yurtlarında itfaiye ekiplerince yangın güvenliği konusunda denetim yapıldı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız yurdunda meydana gelen yangının ardından Gümüşhane'de yurt binalarının yangın güvenliği konusundaki mevcut denetimler artırıldı.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük ve itfaiye personeli, kentte bulunan özel ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin Gümüşhane’de özel ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 16 yurtta denetim yaptıklarını söyledi.

Denetimleri bir program halinde yaptıklarını dile getiren Çimen, "İtfaiye ekiplerimiz yangın merdivenleri, yangın talimatları, yurtların genel kullanım şartları, yangın önlemede alınan tedbirler, yangın sensörleri, yangın vanaları, yangın tüplerinin tarihleri, kalorifer daireleri ve yangın çıkış kapılarını kontrol etti." dedi.

Çimen, Adana Aladağ'daki yurtta çıkan yangını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hepimiz bu olaydan dolayı derin hüzün içerisindeyiz. Allah böyle bir olayı tekrardan yaşatmasın. Bu olayın tekrar yaşanmaması için bizlere de görevler düşüyor. Kent merkezindeki tüm yurtların denetlenmesine başladık. Eksik ya da hatalı ne varsa onları tespit ediyoruz. Bu kontrollerin rutin şekilde yapılmasını devam edeceğiz."

Çimen, itfaiye ekipleri tarafından denetimlerde görülen eksiklerinin bir rapor halinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve yurtlara göndereceklerini kaydetti.

İtfaiye ekipleri, denetimlerde belirlenen eksiklikler konusunda yurt yetkililerine de uyarılarda bulundu.