GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Z.K'nin yargılanmasına başlandı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu sanık Z.K. ile avukatı ve yakınları katıldı.

Sanık Z.K, savunmasında, örgütle bağının bulunmadığını, toplantılara sosyal aktivite amacıyla katıldığını öne sürdü.

Mahkeme başkanının "Gümüşhane Eğitimciler Derneğinin başkanlığını yapıp yapmadığı" yönündeki sorusuna Z.K, 2009'da arkadaşlarının ısrarı üzerine derneğe gittiğini söyledi.

Genel kurulda kimsenin aday olmak istememesi üzerine "planlanmış gibi" kendisine başkanlık teklifi edildiğini belirten Z.K, sadece ismen başkanlık yaptığını ifade etti.

Sanık avukatı Akın Demir ise ByLock kullanmadığı ve Bank Asya ile bağının olmadığı belirlenen müvekkilinin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Z.K'nin adli kontrol şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Öte yandan, mahkeme heyeti, polislerden, salonda izleyici olarak bulunan ve duruşmayı görüntüleyen 'nın cep telefonunun incelenmesini istedi. Telefonda duruşmaya ilişkin görüntülerin bulunduğunu tespit eden ekipler, 'yı gözaltına aldı.

, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Telefona ise incelenmek üzere el konuldu.