GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü bayan takımının, Sakarya'da düzenlenen Havalı Silahlar Gaziler Kupası'nda birinci olduğu bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, genç bayanlar havalı tüfek disiplininde milli sporcu Şeymanur Koca'nın, 411,9 seri puanıyla yeni Türkiye rekoru kırarak şampiyon olduğu belirtildi.

Genç bayanlar havalı tüfek disiplininde sporcu Melike Kübra Arduç'un ise 390,3 seri  puanıyla müsabakayı ikinci olarak bitirip gümüş madalya aldığı kaydedilen açıklamada, "Genç bayanlar kategorisinde ise sporcu Semiha Dalma 397,6 seri puanı ile üçüncü oldu. Genç bayanlar havalı tüfek disiplininde takım halinde sporcular Şemanur Koca, Melike Arduç ve Semiha Dalma, takım halinde kendilerine ait olan 1177,2 lik puanlık eski rekorlarını 1199,8 puana çıkararak takım halinde şampiyonu oldular" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Uluslararası alanda ülkemizi en üst düzeyde temsil etmek, bu alanda görev alacak sporcu ve spor yöneticilerinin her an hazırlıklı bulunmalarını sağlamak ve onlara çalışma imkanı sağlamak bizim görevimizdir. Müsabakalarda başarılı olan çalıştırıcı ve sporcularımızı kutluyor, yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere maddi manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Yücel Yavuz'a, Gümüşhane Belediye Başkanımız, aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcimiz Ercan Çimen'e, Osman Akgül'e ve Korhan Çubukçu'ya teşekkür ediyorum."