GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, hafta sonu Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü arasında gergin geçen maçla ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Memiş, TFF 2. Lig Kırmızı Gurup'ta mücadele eden Gümüşhanespor ile MKE Ankaragücü arasındaki gerginlik yaşanan maçın oynandığı Yenişehir Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin 81 il içerisinde asayiş olayları açısından en güvenli 3 ilden birisi olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de asayiş ve toplumsal olaylar açısından hiçbir zaman büyük çaplı bir olay olmadığını vurgulayan Vali Memiş, "Gümüşhane yaklaşık 180 bin nüfuslu, dışarıda yaşayan 500 bin nüfusuyla huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Küçük ölçekli olmasına rağmen sporun her dalında başarılı ve centilmen bir taraftar ile spor camiamız var." ifadelerini kullandı.

Gümüşhanespor kulübünün kurulduğu tarihten itibaren stadyumda bu tür görüntüler yaşanmadığını belirten Memiş, şunları söyledi:

"Biz tespitimizi yaptık ve her türlü emniyet tedbirimizi aldık. Ancak özellikle karşı takım seyircilerinin bulunduğu taraftan Gümüşhanespor taraftarlarının bulunduğu bölgeye doğru koltukları kırarak atmaları sonucu maçın tansiyonu yükseldi. Gümüşhanesporlu taraftar gurubumuzun da buna karşılık vermesi üzerine bizimde tasvip etmediğimiz karşılıklı madde atmalarını yaşadık." diye konuştu.

Gümüşhanespor-Ankaragücü maçını Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da izlediğini hatırlatan Vali Memiş, şöyle devam etti:

"Sahada hiçbir olay olmadı. Futbolcular centilmen bir şekilde futbol oynadı ve biz neticede 2-1 kazandık. Bu olayların olması hepimizi üzdü. Ankaragücü Kulübü Türkiye’nin en köklü kulüplerinden. Bazı taraftarları fanatik olabilir, bazı taraftarları aşırıya kaçmış olabilir. Ancak biz Gümüşhaneliler olarak asla Ankaragücü taraftarını bu olayları yapanlar hariç olmak üzere olumsuz yönde en ufak bir söylemimiz olamaz. Kendileri bizim için Türkiye için önemli bir taraftar kitlesidir. Biz de Ankaragücü'nün eskiden olduğu gibi yeniden Süper Lig'de mücadele etmesini istiyor ve arzuluyoruz. Ama bu bir mücadeledir, bir yarıştır. Ne ben ne de bir Gümüşhaneli vatandaşımızın Ankaragücü'nün o cefakar, vefakar taraftar gurubuyla en ufak bir problemi en ufak bir sorunu olamaz. Ama Gümüşhane'ye gelip bu olayları yapan kişilerle ilgili olarak gerek emniyet yetkilileri gerekse adli makamlar gerekli işlemleri yapacaktır."

Bu tür olaylara fırsat vermeyeceklerine dikkati çeken Memiş, gerginlikte 11 taraftarın hafif yaralandığını belirterek, "Maddi zararı çok önemsemiyoruz ama iki kulüp arasındaki kırgınlıkların kulüpler ve şehirler arası yaşanması üzücüdür. Bizim bu olaylara sebep olan kişiler haricindeki Ankaragücü taraftarıyla en ufak bir sorunumuz, problemimiz yoktur. Onlar bizim çok değerli vatandaşlarımız, çok değerleri kardeşlerimizdir. Ankaragücü de köklü bir spor kulübüdür. Biz lider olmak istiyoruz. Liderliği sahada yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Memiş'e stadyumdaki incelemelerinde, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Emniyet Müdür Vekili İsmail Aşkınoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Gümüşhanespor yöneticileri eşlik etti.