GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 52 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılmaya hak kazanan sporcu olan milli atlet Ercan Muslu, Belediye Başkanı Ercan Çimen'i ziyaret etti.

Muslu, geçtiğimiz günlerde Dubai'de yapılan Standard Chartered Dubai Marathon'da olimpiyat barajını geçerek kayakçı Muzaffer Demirhan'ın ardından 5-21 Ağustos 2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak yaz olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan sporcu oldu.

Muslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu ile Belediye Başkanı Çimen'i makamında ziyaret etti.

Çimen, Muslu'nun elde ettiği başarının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "52 yıl aradan sonra Gümüşhane'mizin ismi yeniden olimpiyatlarda yer alacak. Ercan Muslu kardeşimiz uzun zamandır bu sporu yapıyor ve birçok başarısı var. Ben inanıyorum ki olimpiyatlarda da güzel başarı elde edecek. Yarışmalarda hem ilimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Ercan kardeşimize azminden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Muslu da 52 yıl sonra Gümüşhane'yi olimpiyatlarda temsil edecek olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.

Olimpiyatlarda elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade eden Muslu, "Olimpiyatlara katılmak gerçekten güzel bir duygu. Her sporcunun en büyük hayali budur. Buraya katılmak için çok hazırlık yaptık. Daha önce 2 maraton denedim. Başarılı olmadım ama pes etmedim, vazgeçmedim. Dubai maratonunda başarılı oldum ve olimpiyatlara katılmaya hak kazandım. Mutlu ve gururluyum. İnşallah olimpiyatlardan da iyi bir sonuçla dönerim" diye konuştu.